Thursday, May 21, 2009

Novelty Cake Price List

Thursday, May 21, 2009
.....well...apa novelty cake ni sebenanye? novelty cake ni ialah kek biasa yg didecor dgn pelbagaikan dengan imaginasi n kreativiti...hehehe... kek ni leh diletakkan dgn bermacam2 perhiasan ikut kesukaan kita....ada yg diletakkan dgn hiasan yg dibuat dari gula (leh makan).....ada yg dibuat dari soft board (xleh makan...) ada yg dibuat dari edible image (leh makan) ada yg ditambah dgn toys (xleh makan....tp leh main pastu hehe) & mcm2 bentuk hiasan lg....well, mcmana nk kira harganye? mcm ni...emy kira lum sum la utk sume jenis novelty kek ni ikut adunan kek + hiasan2nye ok....

Novelty Cake Package 1
Small Cake (1/2 adunan)
6" square/round cake
+ novelty theme (pilihan anda)
RM 45

Novelty Cake Package 2
Medium Cake (1 adunan)
9" square/round cake
+ novelty theme (pilihan anda)
RM 85

Novelty Cake Package 3
Large Cake (2 adunan)
12" square/round cake
+ novelty theme (pilihan anda)
RM 125

Novelty Cake Package 4
Special Large Cake (3-4 adunan)
+ special custom shape cake
+ novelty theme (pilihan anda)
RM 250 - RM 300

adunan2 kek ni akan emy buat ikut kesesuaian theme yg anda pilih....mungkin utk yg 2 adunan tu, emy bleh buat kek bertingkat sket ke....ikut kesesuaian tema kek.....hiasan2 & toppingnye dibuat dari apa? ok...hiasan2nye emy akan buat campur2 dari buttercream....fondant....ganache choc & bhn2 hiasan seperti sprinkles & sebagainye....& of course akan ditambah dgn hiasan2 dari theme yg u all pilih....contohnye kalau nk theme princess, emy carikla toys yg seangkatan dgn princess utk diletakkan kt atas kek tu nnt... or ultraman ke....what ever...yg ni leh discuss.....nk theme kehijauan ke....ada sungai....pondok....or nk theme tmn bunga ke....kalau xde toys yg boleh diletak kt atas tu, maybe kita boleh print dgn edible image ke....then letak kt atas kek dgn standing supaya imagenye bleh disesuaikan dgn tema kek....


utk kek novelty ni, mmg kita boleh berimaginasi lebih sket....hehehe....so, pikirla u all nk theme apa..kita buleh bincang2 n realisasikan impian anda...chewaaahhh....hehehe....insyaallah....usaha tangga kejayaan...hehehe...amin....

psstt...if ada customer yg nk tambah toys yg xtra dari bajet dlm list tuh, bleh je tmbh duit ikut harga toys okies........if more, customer kena tmbh duitla yer.....tengkiuuu....

4 comments:

ADLIN ALAWI said...

cantikknya...lepas ni bleh ber imiginasi..Waaa...XMEN Novelty laa nanti..

reza-nani said...

waaa....xmen ke lin?? hehehe...nnt kita pk sama2 ek...hehe :-D

diamondqueen said...

ala akak nih wat sy jadi bingung jap..yela if nk tempah kek nnt msti sy kna pkir pjg n jadi tamak nk pilih yg mne...yela sumer bes bes..ohhh tidak sgt teruja...hehehe

reza-nani said...

hehehe...xpe2...pilih slow2....amik masa kay....hehe ;-)