Wednesday, March 31, 2010

Novelty House Cake

Wednesday, March 31, 2010
hehe....ni tokey punye....aritu family emy ada buat makan2 sket....ada majlis tahlil sket.....so emy n adik2 pakat2 nk buat kek besday utk babah...utk kakngah.....& utk emran....memula mcm2 idea nk buat...nk buat castle la....nk buat tigger & pooh la...tp bila carik2 brg xde la plak....so terpaksa la menukar idea on the spot....hehehe....
so inila besday2 person nye special cake...hehe....babah turns 55....kakngah @ erina turns 27 & emran @ my son turns 2 this year ;-) size kereta ikut umur yer...hehehe :-p
ini pulak umah yg comey....huhu...ada yg ckp mcm bangsal da...hahaha....ini aje yg sempat dibuat...sebab aritu sebenanye emy ada kenduri kawin member yg harus diattend...hehe...nasib baik ada crew2 yg sudi membantu ;-) toceh2...hehe...
ini scene dr taman yg berkolam...siap ada post box okey....hehe...oo yer, dua ekor kucing ittew mmg wujud dlm kehidupan seharian family emy....yg putih ittew namanye cik gegirl.....yg coklat ittew namanye cik putih haha....tp skang ni kitorang pggl dia cik pot jek...sebab masa kecik2 je dia ni putih melepak...bila dh besar jadik coklat plak...dia ni baka kucing siam sebenanye...so bila dh besar, teserlah kesiamannye ittew...hehe...dh ilang plak color putihnye....
mengapakah cik gegirl berada di atas kereta? sebab mmg itula kejenye ari2 hehe...kucing plg manje dgn tuan punye kete tu okies...hehe....wokeh...dh abis gmbr kt sini...gmbr2 majlis ada kt blog emran ;-) sat2 lg la up ek....hehe...bubyee... :-)


0 comments

Mix Ganache & Cream Cheese : Ahya

okeh..ni order dr ahya....actually ahya order 2 set tp ada masalah teknikal sket...hehe...so terpaksa buat 1 set jek utk ahya....the other set kita discuss minggu nih ek....hehe....well, order yg ni mcm biasa, ahya nk buat mkn2....tp kali ni ahya nk mix dgn jelly icing....well, hope ahya suka ;-) so nnt akak sms utk next order ahya tu okies....hehe...tengkiuuu ;-)

0 comments

Love Muffins : Nyza

ini pulak second box yg nyza order...cream cheese & ganache...tp decornye tersimple plak akak buatkan...tp harap2 sgt nyza suka dgn tastenye yer...so bleh mkn sambil tutup mata....hehe....xdela....gurau2 je nyza okies... :-D oo yer..aritu lupa plak nk reply miscol hubby nyza...akak xperasan hubby nyza col, akak kt luar time tu...bising bebenor....nasib baik time col adik tanye dh amik ke blum, dia ckp dh...."husband dia dtg amik" hehe...legaaa :-D so to nyza, tengkiu so much sebab still xlupakan rnd ;-) hehe....tengkiiuuuu :-D

0 comments

Elmo & Cookie Monster : Nyza

last week (ye ke last week? hehe..bila ek...rsnye last week...hehe) nyza order 2 set muffin....set yg pertama ni elmo nye theme...tp time order tu nyza ckp nk elmo....emy terlupa giler nk tanye elmo aje ke or elmo n frens...hehe...so bila pk2 blk, kalau elmo je merah je pulak...so emy selit selang seli dgn cookie monster tuh....hope ok dgn nyza ek... :-D ampunn lupa nk tanye aritu...hehe...

0 comments

Monday, March 22, 2010

Hantaran : Lovely Roses : Ifa, Wangsa Maju

Monday, March 22, 2010
okies...ni main order dr ifa sebenanye....fondant hantaran cake utk adik tersayang....waa..best dpt kakak cenggini kan...hehe...rajin survey2 kek utk majlis pertunangan adiknye....well, utk kek hantaran ni, ifa request nk full white fondant cake dgn sugar paste red roses...romantik gittew...hehe...so, inila hasilnye...dgn berkat bantuan idea2 dr ifa sendiri ;-) hope ifa & adiknye suka sgt dgn kek hantaran ni yer....well, tengkiu so much ifa.... ;-)


2 comments

Mini Cream Cheese & Ganache Mix : Ifa, Wangsa Maju

well, alhamdulillah, rnd dpt customer baru lg....kali ni ifa from wangsa maju pulak....yg ni ifa order utk makan2 masa majlis pertunangan adik dia last weekend....mini choc muffin dgn topping cream cheese & ganache choc....decornye pulak ifa ckp janji colourful, hehe...so, emy try mix 2 design ni je...bg nmpk comey utk mkn2 di majlis tu ;-) hope ifa n family suka....tengkiu so much yer.... ;-)

2 comments

Colourful Muffins Utk Pica & Uwais : Idida

ini pulak order iringan dr ida...hehe...almaklumla...ada putera puteri kt umah tu...kang xpsl2 muffin hantaran kena kidnap hehe....well, simple decor utk kids, hope pica n uwais seronok mamam2 ni yer...tengkiu lg skali kt ida... ;-)

0 comments

Best Wishes To Eza & Rizan : Idida

okies...ni la muffin pencetus emy kembali semula utk buat kek hehehe....ida order set utk hantaran....tp emy lupa bertunang ke kawin ek...hehe...ampunn...disebabkan dh beli stok baru...& sumenye fresh2 belaka, makanye emy pun decide nk go on dgn tempahan...tp kena tgk jugakla kuantiti n masanye ek...hehe...almaklumla...skang dh jadi "kenderaan berat sila ikut lorong kiri" muahahaha....well, to ida, tengkiu so much.....hehe :-D

0 comments

Thursday, March 18, 2010

Bride Cake : Adela & Zaimi

Thursday, March 18, 2010
okies....inila kek utk bridenye.....adela pilih theme pink & chocolate...kalau tadi princenye pakai kot color chocolate, kali ni barbienye pakai gaun color pink pulak....diselitkan sket chocolate inner skirt...chewah....hehehe....well, walaupun eventnye dh lama, tp rnd nk ucap selamat pengantin baru jugak dkt adela & zaimi...semoga bahagia selamanya.....terima kasih banyak2 sebab trust rnd utk buat kek hantaran kawin u all....terima kasih daun keladi...hehehe ;-)

okies....dh alang2 start mengupdate nih, bleh la nk announce sket...fasa fenin2 lalatku dh abis...tp ingin dimaklumkan, hehe, badan ini masih tidak sekuat dulu...sebab ada pewuutt yg agak besar dan chomeelll utk dibawa ke sana ke mari ni...huhu...makanye, kalau u all teringin nk order apa2 delite from rnd, blehla buat tempahan awal sket, logikanye, blehla emy mintak hubby temankan shopping bahan2 kek or aksesori yg berkenaan utk order2 u all di hari minggu, sebab encik hubbyku kerja di luar kl yer....weekend je ada kt kl ni....& blehla emy buat preparation dlm keadaan tenang & xstress....hehehe....hope customer2 yg amat emy hormati & hargai kt luar sana tu faham dgn situation emy ni yerr....insyaallah u all bleh buat tempahan sampaila emy buat another annoucement nnt...hehehe....insyaallah due date utk adik mr muffin ni is awal ogos...so kemungkinan besar, july tu emy dh xterima order lg...tp nnt emy akan buat announcement secara online yer...tengkiu so muchhhh ;-) muahhhss

1 comments

Groom Cake : Adela & Zaimi

okies...ni special request utk wedding hantaran nye cake...hehe...very the unique...sebab selama ni customer order barbie aje....tp kali ni dela request nk sepasang, barbie + princenye.... waaAaa...memula dpt request ni mmg excited...hehe...so berusaha mencarik idea mcmana nk buat...at last, inila hasilnye...tp first trial ni dh nampakla di mana risikonye kalau guna original barbie prince gini...sebabnye prince jenis ni berat sket....kualiti patungnye mmg teserlah...so next time, if nk buat prince yg bediri, emy kena carik prince yg ringan sket teksturnye...or otherwise, kena buat prince ni duduk, so tahap gravitinye bleh la dipercayai sket...hehehe....aritu rsnye every minute doa biarla prince ni selamat bediri sampai ke sudah....hehe....well, hope dela suka sgt & puas ati dgn prince cake ni yer ;-) pasni nk up bride nye cake lak ;-)

0 comments

Strawberry Delight : Keein

ini pulak strawberry delight...order from keein...utk mamam2 kt umah sedara hubbynye....hope chocolate yg melimpah ruah ittew dpt menambat ati bakal mommy yg menjamahnye yerr...hehe :-D tq so much...

0 comments

Zara Marisha Damia : Wak Samidi, Etiqa

ini order dari kawan ayahanda from etiqa....wak apa nama uncle ni ek....hehehe...ya ampuunnn lupa dah nama wak ni....anyway, wak order carrot cake utk cucu dia + fruit cake utk kenduri umah dia aritu...well, tengkiu so much to uncle wak yer....hehehe...gmbr fruit cake xsempat nk amik...hehehe...almaklumla, time tu dh start fenin2...so byk yg tercicir hehehe...pssttt dh dpt nama uncle wak ni hehehe....wak samidi...! well, tq so much again yer wak... :-D hehe

0 comments

Mini Muffins : Ahya

yg ini pun regular customer....hehe...ahya mcm biasa, dia suka order mini muffin utk makan2 dgn special cream hehehe ;-) tq ahya...

0 comments

10.01.10 For ECHA : Kak Ila

ini order dari kak ila....pun regular customer....hehe...tq3 :-D time ni kak ila order kek no.1 utk echa...theme pink n white....well, lepas kek ni pun kak ila ada order muffin utk atuk yg umurnye 90 yrs kalau xsalah....tapi time tu emy dh start fenin2 lalat yg xdpt dikawal lg...hehe...fruusstttt giler sebenanye xdpt buat muffin tu sebab bukan slalu customer order utk atuk yg umurnye 90 thn tauuuu....sedeeyyyy....isk isk...tp nk buek camno..den mmg xlarat....hehe...ampun yer kak ila...well, insyaallah pasni dh bleh start baking kot...hehehe ;-)


0 comments

Mix Choc Chip & Red Roses : Mimi Aryani

ini pulak order dari kak mimie kita....kak mimi request utk mix 2 jenis muffin ni dlm 1 kotak...kak mimie order 2 kotak aritu....well, tengkiu so much yer kak mimie... ;-)

0 comments

Smiley : Ira

yg ni pun order dari ira...skali dgn kek utk kakak tadi....tp design utk muffin ni emy buat sempoi abish...hehe...anyway, hope ira suka tastenye mengatasi designnye hehehe :-D

0 comments

Sweet 17 To Kakak : Ira

helloooo & salammm... :-D well, dh brape bulan menyepi ek...hehe....mm sebenanye before berehat sebentar aritu ada byk gak order yg xsempat emy nk upload gmbr2nye kt sini...so, ni dh sihat sket, blehla upload....ampunnn kt u all eks...hehe...

ni order dari ira....regular customer nih hehe....time ni ira order love cake + muffins utk besday anak buah dia kalau xsalah...kalau salah ammpunnn lagik...hehe...almaklumla...gmbr peram nih...hehehe....well, tengkiu so much to ira sebab rajin order kt rnd eks ;-) tengkiuuuu.....

0 comments